Proslavljeni tenor Tomislav Mužek, uz glazbenu pratnju Miroslava Lesića, Tomislava Modrića i Mladena Kosovca, nastupit će u HNK Varaždin 23. studenog.

“Budući da glazbu isključivo dijelim na dobru i lošu, a među onom ‘dobrom’ ima puno glazbe koja, nažalost, ne spada u moj uobičajeni repertoar, mislim da si nakon 20-tak godina konačno mogu priuštiti ovakve male glazbene izlete, odnosno da uživam izvodeći glazbu koju volim i uz moj klasični repertoar. Program je gotovo isti kao i ljetos na Gričkim večerima, talijanske kancone u prvom dijelu i pjesme koje su malo utjecale na moj umjetnički razvoj, a nisu iz svijeta klasike, u drugom. A plan nam je zapravo s tim programom postati dostupniji dijelu hrvatske publike koja ne može baš na svaki koncert doći u Zagreb”, kazao je za Nacional Tomislav Mužek koji je prošle godine postao prvak Opere HNK u Zagrebu. Kako kaže, ondje mu je super i ima divne kolege i suradnike.

“Taj teatar ima toliko potencijala; kada bi samo još iz državnog proračuna još bilo onoliko financijske podrške koliko ta kuća i sva tri ansambla zaslužuju, bilo bi idealno. Mislim da je pravo čudo da naša kazališta produciraju predstave s obzirom na količinu sredstava koja dobivaju”, govori tenor.

Kako je počela ljubav prema operi? Još za vrijeme studija, navodi Mužek, pobijedio je na jednom natjecanju, a tamo je bilo nekolicina utjecajnih ljudi koji su smatrali da treba potencirati njegove sposobnosti. I tako to onda krene… Korak po korak, a najviše uz vlastiti rad.

Komentiraj