Prva žrtva koronavirusa u Južnoj Koreji, od stotinu zaraženih polovica iz sekte u Daeguu

Južna Koreja u četvrtak je objavila prvu smrt izazvanu korona virusom Covid-19, a broj zaraženih osoba premašio je stotinu od kojih su polovica pripadnici sekte iz grada Daegua.

Broj  zaraženih udvostručio se u zadnja 24 sata, nakon snažnog rasta broja oboljelih u Daeguu, gradu s 2,5 milijuna stanovnika i drugom najvećem u Južnoj Koreji.

U četvrtak je centar za prevenciju bolesti objavio 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji 104 .

Među njima velik je broj vjernika Crkve Shincheonji, ili Hrama svetohraništa svjedočenja, a riječ je o crkvi koju često smatraju sektom.

Vlasti su objavile da je 61-godišnja žena zarazila najmanje 47 vjernika u Crkvi Shincheonji i strahuju da bi broj mogao biti veći.

U te se žene povišena temperatura pojavila 10. veljače, no ona je u dva navrata odbila testirati se na novi koronavirus uz izgovor da nije bila u inozemstvu. Prisustvovala je na najmanje četiri mise i dijagnosticirana je kao nositeljica virusa.

Gradske vlasti Daegua rekle su da je 1001 vjernik Crkve Shincheonji bio na istim misama kao i nositeljica virusa.

Shincheonji tvrdi da se njihov utemljitelj Lee Man-hee zaogrnuo odjećom Isusa Krista i da će Sudnjega dana u raj povesti 144.000 ljudi.

Ukupno su dijagnosticirane 64 zaražene osobe u gradu Daeguu i pokrajini Sjeverni Gyeongsang na istoku zemlje Južne Koreje.

Crkva Shincheonji zatvorila je sve svoje strukture u cijeloj zemlji i izrazila žaljenje što je jedna pripadnica koja je smatrala da je njezino bolesno stanje izazvano običnom prehladom zarazila brojne  vjernike.

Komentiraj