Prokuristica Kraša, Marica Vidaković, pozvala je svoje zaposlenicike da kupuju u Konzumu. Taj je poziv izazvao i prvo službeno negodovanje.

Otvoreno pismo udruženja hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Poštovana gospođo Vidaković,

vezano uz Vaše obraćanje javnosti u kojem otvoreno pozivate svoje zaposlenike, a indirektno i ostale potrošače da kupuju u trgovinama Konzuma, udruženja hrvatskih trgovaca NTL i Ultra gros obraćaju Vam se zajednički ovim pismom.

U svom nastupu istaknuli ste da Vaš stav dijele i ostali dobavljači koje zastupate. Radi našeg interesa, a i interesa šire javnosti zanima nas koji su to još dobavljači osim Kraša?

Diskriminirate ostale trgovce!

Kao odgovorni trgovci i razumni ljudi, naravno i sami podržavamo restrukturiranje i oporavak Agrokora, ali Vaš poziv na potrošnju u Konzumu smatramo izrazito diskriminirajućim postupkom kojim nama i ostalim trgovcima u Hrvatskoj ugrožavate jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom.

Bez obzira na složenost situacije u kojoj ste se našli u Vašim poslovnim odnosima s Konzumom, a koja je rezultat Vaših poslovnih odluka, navedenu izjavu smatramo izuzetno nekorektnom i neprihvatljivom, poglavito ako se uzme o obzir da ostale trgovačke kuće čine cca. 70% hrvatske maloprodaje.

Među navedene spadaju i članice NTL-a i Ultra gros grupacije, također hrvatski trgovci koji s preko 9,5 milijardi kuna prihoda, 14.000 zaposlenih i više od 2.800 prodajnih mjesta, u cijeloj Hrvatskoj, čine oko 20% ukupne maloprodaje.

Naglašavamo da sve obveze prema Krašu, državi i ostalim dobavljačima izvršavamo pravovremeno i u cijelosti. Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu pa da pozovete kupce i u naše trgovine?

Vaše preferiranje samo jednog trgovca u Hrvatskoj dovodi nas u tržišno nepovoljnu situaciju u kojoj je definiranje i dostizanje godišnjih ciljeva upitno.

Radi navedenog očekujemo Vaš odgovor na pitanje kako u ovim okolnostima nastaviti suradnju u tekućoj poslovnoj godini?”, navodi se u otvorenom pismu.

Komentiraj