Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u subotu je na svom Twitteru objavio preliminarnu procjenu štete od požara tijekom obilaska opožarenih područja Splitsko-dalmatinske županije, piše N1.

Preliminarna procjena štete bez šuma je 42,4 milijuna kuna, objavio je Božinović na svojem Twitteru.

Božinović je s lokalnim predstavnicima obišao opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije te je u obilasku iskazao i zahvalnost jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima kazavši da su “pokazali veliku snagu te je zato danas opet došao zahvaliti”.

“Prioriteti će biti jačanje suradnje policije i lokalne samouprave, bolja oprema i podizanje statusa”, najavio je Božinović.

Podsjetimo, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban na tom je području proglasio elementarnu nepogodu, dok je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na posljednjoj sjednici vlade najavio kako će se šteta na poljoprivrednim zemljištima nadoknaditi putem mjere 5.2. Za te svrhe namijenjeno je 20 milijuna eura.

Ministar Božinović je na ovotjednoj sjednici Vlade naveo da preliminarno izvješće PU splitsko-dalmatinske pokazuje da su u potpunosti izgorjele tri nastanjene kuće i djelomično njih 33. Također, u potpunosti je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, a djelomično jedna, 18 osobnih automobila u potpunosti i četiri djelomično, četiri teretna automobila u potpunosti i jedan djelomično, 11 maslinika, dva plastenika u potpunosti i jedan djelomično te jedan staklenik u potpunosti.

“Temeljem provedene istrage može se isključiti mogućnost nastanka požara uslijed kvara na dalekovodima”, rekao je Božinović te dodao da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar.

Komentiraj