EPA/WILL OLIVER

PRVA PRESSICA HIDDINKA “Svi se igrači moraju pogledati u ogledalo”

Guus Hidding održao je u srijedu prvu konferenciju za novinare otkako je sjeo na ‘užarenu’ klupu Chelsea. Poručio je svojim igračima kako se moraju ‘pogledati u ogledalo’ i prema sebi biti ‘ultra-kritični’. Najavio je i kako će imati individualne razgovore s igračima kojima nedostaje želja. Chelsea se nakon 17 utakmica nalazi na 15. mjestu Premierlige, sa samo tri boda od zone ispadanja.

Hiddink je rekao da je završetak sezone među prva četiri kluba i dalje ‘matematička mogućnost’, ali i vrlo teška zadaća. “Liga je vrlo jaka, svi mogu pobijediti sve”, kazao je bivši izbornik Nizozemske. Izrazio je želju vratiti u klub Didiera Drogbu kao pomoćnika.

“Ne bih smio biti ovdje na polovici sezone, to znači da nešto ne valja. Ipak, sretan sam što sam ponono ovdje”, kazao je o imenovanju. Upitan što misli o Jose Mourinhu, Hiddink kaže: “Pogledajte samo sve fantastične uspjehe i titule. Ipak, stvari su u nogometu nepredvidljive. Ljudi donose odluke, a ja dolazim kada e se pozove”.

Otkrio je kako je već obavio razgovore s momčadi. “Razgovarali smo o prošlosti, o tome zašto sam ovdje, zašto smo tako nisko na tablici… Ali, rekao sam im i kako se stvari odvijaju u nogometu. Želim od svakog od njih da se pogleda u ogledalo, ne samo na sekundu”, kaže Hiddink.

Za kraj je poručio kako se nada da će navijači podržati njegovu momčad. “Momčad mora preuzeti inicijativu”, zaključio je.

Komentiraj