Nogometaši Rijeke pobijedili su u subotu Split sa 2:0 u sedmom kolu HNL-a. Prva je to gostujuća pobjeda Riječana u ovoj sezoni.

Rijeka je u vodstvo došla već u sedmoj minuti odličnim pogotkom Marina Tomasova, koji je primio loptu na 25 metara i potom odapeo prema golu. Lopta je uz pomoć vratnice ušla u gol. Nastavila je Rijeka sa napadima, ali izgledne prilike Tomasova, Balaja, Tomečaka i Leškovića nisu završile pogotkom.

Ali, i Split je u drugom poluvremenu igrao otvorenije i tražili su izjednačujući pogodak. Činilo se to izglednije pola sata prije kraja, kada je Lešković dobio crveni karton. Ali, Vulićevi nogometaši brojčanu nadmoć nisu uspjeli okruniti pogotkom. Štoviše, pogodak su primili. Danas odlični Marin Tomasov postigao je i svoj drugi gol u 84. minuti.

Rijeka je, zahvaljujući ovoj pobjedi, sada preskočila Split na ljestvici i sada se nalazi na drugom mjestu sa 11 bodova. Split je pao na treće mjesto s istim brojem bodova. Dinamo je i dalje vodeći sa bodom i utakmicom više od pratnje.

SPLIT: Zagorac, Majstorović, Mršić (od 70′ Pervan), Bagarić, Woon, Rrahmani, Pešić, Vidović, Franjić (od 46′ Simanovski), Obšivač, Bilbija (od 46′ Rugašević)
RIJEKA: Vargić, Ristovski, Lešković, Samardžić, Tomečak, Močinić, Bradarić, Maleš (od 59′ Radošević), Roshi (od 61′ Mitrović), Tomasov (od 88′ Vešović), Balaj

Komentiraj