PRVA ANALIZA IZBORA Poruka upozorenja iz Like za HDZ

Dino Stanin/PIXSELL

Politički analitičari Ivan Rimac i Ivica Relković gostovali su u ponedjeljak na Hrvatskom radiju, gdje su komentirali rezultate izbora u Ličko-senjskoj županiji.

“HDZ je pobjednik, oni su dobili najviše, ali to ne znači da će moći komotno vladati u ovoj županiji. Po sadašnjem stanju glasova HDZ ima toliko glasova da mora naći nekog zbiljnog koalicijskog partnera ako želi preuzeti vlast u županiji”, rekao je Rimac i dodao kako je HDZ dobio poruku od birača.

“Poruka ovih izbora za HDZ je – nemojmo ulaziti u obračun s našim lokalnim političarima koji nemaju smjer politike koji trenutno vodi cjeloviti HDZ jer bi to ozbiljno moglo narušiti povjerenje glasača i podršku glasača u nekim nacionalnim izborima”, kazao je Rimac.

Da su birači poslali poruku HDZ-u smatra i Relković. “Uz sav dolazak Vlade, uz sve što se tamo sručilo na tu županiju izlaznost je bila manja nego na redovnim izborima. Iako je bila homogenizacija i antihomogenizacija između njih i Milinovića oni su zajedno izveli na birališta 2000 birača manje. Na zadnjim izborima dok su bili zajedno izašlo je 14.000 birača, a sada 12.000 birača. Tu se vidi da ni ta homogenizacija više ne može dovesti birače, da je biračima dosta ovakve politike i zapravo je poruka upozoravajuća za HDZ”.

Komentiraj