Pršir putem Špikića – iz Hajduka prešao u Goricu

Jurica Pršir je novi igrač Gorice s kojom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. 20-godišnji veznjak je slijedio put Darija Špikića te je nakon Dinama i Hajduka završio u velikogoričkom prvoligašu. Ovom prilikom nisu objavljeni detalji samog transfera.

Pršir je na Poljud stigao u ljeto 2018. godine te je igrao za drugu momčad Bilih u čijem dresu je u 29 nastupa postigao pet golova i dvije asistencije dok za prvu ekipu nije zabilježio nastup. Nakon potpisa ugovora je rekao:

– “Sretan sam i zadovoljan što sam potpisao za Goricu, napokon je sve gotovo i sad je na meni da se dokažem na terenu. Lijepo je opet biti doma. Do prvoga kontakta došlo je još prije gotovo tri mjeseca, odmah sam vidio da me direktor Nikoličius i trener Dambrauskas zaista žele, a i ja sam odmah menadžeru rekao da želim u Goricu. Puno sam razgovarao sa Špikićem, s kojim sam igrao i u Dinamu i u Hajduku, rekao mi je sve najljepše o klubu, da ću dobiti priliku, a to je sve što sam i želio, prilika za dokazivanje. Sve ostalo je na meni. Vidi se da klub i momčad rastu iz dana u dan, Gorica igra sve bolji nogomet i ne iznenađuje me što je u ovom trenutku na drugome mjestu. Jasno se vidi stalni napredak i to je najbolje od svega.”

Tom prilikom se dotaknuo i svog nogometnog puta: “Krenuo sam sa sedam godina u NK Zagrebu, pa prešao u Dinamo 2013. godine. Pet godina proveo sam u Maksimiru, a zatim otišao u Hajduk, gdje sam bio posljednje dvije sezone. Igrao sam za B momčad, a posljednjih četiri, pet mjeseci trenirao sam s prvom momčadi, no priliku u utakmicama nisam dočekao. Nakon svega mogu reći samo da zahvaljujem Hajduku na svemu.”

O ambicijama u novoj sredini je izjavio: “ Što se kluba tiče, cilj mora biti izboriti Europu, a osobno mi je cilj što prije se prilagoditi i što prije pokazati sve što znam. Neće biti lako ni jednostavno popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Darija Čanađije, dečko je ostavio dubok trag ovdje, odigrao neke sjajne utakmice, ali ovdje sam da pokušam biti što bolji. Idol mi je Andres Iniesta, a sebe bih definirao kao ‘desetku’, prednjeg veznog, tehnički sam dobar… Sve ostalo će se vidjeti na terenu.”

Priliku za debi imat će već u subotu kada Gorica gostuje kod Dinama: “Mislim da možemo nešto napraviti. Naravno da je uvijek teško igrati s Dinamom, no mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti… Valjda ćemo ih uspjeti konačno pobijediti na Maksimiru.

Komentiraj