Pixabay

Procurili razgovori majke pretučene 18-godišnjakinje s napadačem i policijom

Darko Kovačević zvani Daruvarac, prije nešto više od dva tjedna premlatio je svoju bivšu djevojku (18) u zadarskom kafiću Chill out. Djevojku je tukao šakama i nogama, po glavi i licu. Njegov poho započeo je među stolovima kafića, a nastavio se u toaletu.

Slučaj je šokirao cijelu zemlju. Emisija ‘Provjereno’ donosi snimke telefonskih razgovora koje je majka pretučene djevojke vodila s napadačem, ali i policijom. Razgovori su voeni tijekom punih 12 sati koliko je trajala potraga za napadačem.

Informaciju da joj je kći pretučena, majka je dobila od druge kćeri, oko 23 sata, tog 13. lipnja. “Alo? Šta je bilo? – Mama, jel možeš doći ikako na hitnu? – Šta je bilo? – Na kirurgiju moraš doći. – Dobro, što se dogodilo? – Znaš onaj Daruvarac? – E? – *** je istuka šakama, *** je krvava od glave do pete.”

Kada je saznala što se dogodilo, majka je poziv uputila upravo njemu. “Molim? – Slušaj me! – Tko je? – Naslikaj se ispred kirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je rasakapia, rasakapia si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili će te nać. Čovječe, dite si mi ubija! – Ja nemam pojma o čemu ti pričaš.”

U tim je trenucima pretučena djevojka bila na medicinskoj obradi. Točna težina ozljeda nije bila poznata. Majka se, kaže, osjećala bespomoćnom. Prvi poziv upućen policiji ostao je bez odgovora – 41 sekundu nitko se nije javio, a gradom su krenule glasine da se počinitelj dao u bijeg izvan zemlje.

“Nije priveden? – Ne. – Zašto nije priveden, možete li mi reći? – Pa zato što je pobjegao. Nismo ga našli. A di on živi, recite mi? – Odakle da ja znam?” – ovako je zvučao prvi razgovor majke s policijom.

“Ne mogu shvatit da Darko nije priveden? – Nema se tu što shvatit, ne shvatit. Znate kako je to. On je to napravio što je napravio i on se sad skriva negdje. E sad. I on sad može pobić u Njemačku kako je biža već, jel tako? A to legalno preko granice neće prić sigurno, a sad da li on može naći nekakve puteve nać druge, Bože moj, tome ja ne mogu suditi” – odgovor je koji je majka dobila od drugog policijskog djelatnika.

Majka je potom stvari odlučila uzeti u vlastite ruke. Pratila je napadačev mobitel, čekajući kada će ga ponovno uključiti. Strpljivost se isplatila pred zoru, šest sati nakon premlaćivanja, što je majka odmah javila policiji, no u tom trenutku tamo nemaju ni njegov broj mobitela pa im ga ona diktira. Kako slučaj nije riješen ni do trenutka kada se razdanilo, majka ponovno zove policiju, s novim informacijama do kojih je sama došla.

“Ja sam mama od curice koja je pretučena noćas. – Dobro. – Ja sam dobila obavijest da je taj gospodin, odnosno taj idiot, u svojoj kući. Ja dakle cilu noć sama istraživam. Taj čovjek je prijetio mojoj drugoj kćeri da će doći ubiti nju i maloga zato što je ovo prijavljeno policiji. – Jel on sad kući, doma, je? – Ja ne znam da li je on u kući. Ja sam tu u toj ulici… – Sad će vam moji dečki doći svaki tren tamo pa ćemo vidjeti. – OK, hvala. – Pa se vi maknite odatle.”

Razgovor se dogodio u 10 sati ujutro, kada je osumnjičeni za napad napokon i uhićen. Majka pretučene djevojke o svemu je odlučila obavijestiti MUP i Ravnateljstvo, čak i predsjednicu države, i to zbog sumnji u brojne propuste policije.

Komentiraj