Zbog sumnje da je na zagrebačkom području napravio ili pokušao čak 50 provala u istražnom zatvoru završio je Alen Kožar, koji je osim za ta nedjela osumnjičen i za pronevjeru, a njegov ukupni plijen procijenjen je na preko 650 tisuća kuna.

Policija je ranije izvijestila da uhićenog 36-godišnjaka sumnjiči za niz provala, obavljenih ili u pokušaju, ali i za pronevjeru počininjenu od studenog 2016. do siječnja 2017. Tada je kao zaposlenik u ime tvrtke u kojoj je radio “naplatio poslove u iznosu od 18.510 kuna, a novac je zadržao za sebe, kao i alat koji mu povjeren u radu, vrijednosti 8000 kuna”.

Provale je, kako sumnjaju, obavljao na području Trešnjevke, Maksimira, Dubrave, Medveščaka, Novog Zagreba i Velike Gorice.

Od 2009. do 2017. sumnjiče ga za čak 50 provala u kuće i stanove, a najviše ih je navodno napravio prošle i ove godine na Trešnjevci. Najčešće je, kažu, provaljivao preko balkona i ulaznih vrata, ulazio u stanove i kuće, odakle je otuđivao nakit, novac i tehničke uređaje.

Ukupnu štetu policija procjenjuje na oko 655.000 kuna.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.