EPA/OLIVIER HOSLET

PROTUTERORISTIČKE OPERACIJE Belgija uhitila dva muškarca, jedan se planirao raznijeti među navijačima

Belgijska policija u noći na subotu uhitila je dvojicu muškaraca u sklopu dviju protuterorističkih operacija, izvijestilo je u subotu belgijsko državno odvjetništvo, a mediji prenose da se jedan od njih planirao raznijeti među nogometnim navijačima.

“Jedan je muškarac uhićen u Verviersu na istoku Belgije, a drugi u Tournaiju”, blizu francuske granice, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva. Belgijski su mediji izvijestili o tri uhićenja blizu Tournaija.

Glasnogovornik je kazao da je “prerano nagađati o terorističkom napadu”, s obzirom na medijske napise po kojima je planiran napad u sklopu održavanja Eura 2016.

RTL prenosi da se dvadesetogodišnji mladić uhićen u Verviersu planirao raznijeti na jednome od mjesta u Belgiji gdje će se u nedjelju navečer javno pratiti utakmica između Belgije i Mađarske koja se odigrava u Toulouseu.

U 16 belgijskih gradova provedeno je više uhićenja jer su “dobivene informacije upućivale na to da treba odmah intervenirati”. Akcije su provedene nekoliko sati prije održavanja utakmice između Belgije i Irske.

Na ulicama belgijskih gradova vlada osjećaj nesigurnosti nakon napada 22. ožujka u kojemu su u Bruxellesu u terorističkom napadu ubijene 32 osobe, no unatoč tome građani se i dalje okupljaju na javnim mjestima kako bi pratili utakmice belgijske reprezentacije na Euru 2016.

Komentiraj