FaH

PROTUTERORISTIČKA AKCIJA: Na jugu Jordana ubijena četiri terorista

Jordanska policija objavila je da je u operaciji kod grada Karake ubila četiri terorista, nakon njihova napada u kojem je smrtno stradalo deset ljudi, a 27 je ranjeno.

U proturerorističkoj operaciji u Karaku, turističkoj destinaciji poznatoj po jednoj od najvećih križarskih tvrđava u tom području, 120 kilometara udaljenom od Ammana, zaplijenjeno je oružje i velika količina eksploziva. U napadima je ranije ubijeno sedam policajaca, dva civila i jedna kanadska turistkinja.

Prvi napad bio je na policijsku patrolu koja je provjeravala požar u jednoj kući u Karaku. Muškarci su iz kuće otvorili su vatru na policajce i jednog ranili, a zatim su pobjegli automobilom.

Prema policijskim izvorima, drugi napad naoružanih napadača uslijedio je na drugu policijsku patrolu bez povoda. U isto vrijeme su napadači sklonište pronašli u tvrđavi i otvorili vatru na policijsku stanicu, te ranili nekoliko policajaca i prolaznika, prenosi AFP.

Policija je navela da je nekoliko ljudi bili zarobljeno na nižem spratu tvrđave kada su se napadači tamo sklonili, ali je opovrgli navode medija da su ih uzeli kao taoce.

Ne zna se još točno tko stoji iza tih napada, ali Jordan je u prošlosti više puta bio meta islamista, budući da je glavni član koalicije okupljene oko SAD-a u borbi protiv takozvane Islamske države u susednoj Siriji.

Komentiraj