Prototip inovativnog letećeg automobila predstavljen u Pekingu

Screenshot YouTube

Prototip vrlo dobro osmišljenog i dizajniranog letećeg automobila otkriven je javnosti u Pekingu. Vozilo je osmislio i projektirao tim, koje je vodio akademik s Kineske akademije inženjerstva.

Ovaj prototip se ističe po tome što vrlo lagano električno vozilo za dva putnika od modernog materijala, može postati letjelica.

Testiranja su pokazala da se automobil vrlo dobro kreće na poligonu te bi mogao voziti gradskim ulicama. Nakon parkiranja moguće je spajanje kabine od plastike na dron s propelerima, koji je postavljen na metalnom držaču.

Kabina se uzdiže i odvaja od podvozja s kotačima te slijedi sigurno priključivanje na konstrukciju drona s više većih propelera.

Mediji ističu da letjelica ima maksimalnu težinu od 650 kilograma, a na kratak put može ponijeti najviše 280 kilograma, tj. putnike i prtljagu. U ovom prilogu nisu otkrivene druge specifikacije, kao što je snaga elektromotora i sugi detalji.

Ovakva vozila su svakako budućnost e-mobilnosti, dozvole za leteća vozila i dronove izdaju neki gradovi i službene agencije.

Komentiraj