Prosvjednici u Krapinskim toplicama okružili ministra Fuchsa: Zaštitar ga je brzo ‘pospremio’ u auto

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je danas Osnovnu školu Krapinske Toplice, gdje već nekoliko dana traju napetosti zbog skupine prosvjednika koji se bore protiv nošenja maski u školama. Fuchs je ponudio podršku ravnatelju, nastavnicima i osoblju škole rekavši da su pretrpjeli “nemili događaj koji nije ostavio lijepe utiske djeci i koji je ljudima koji ovdje rade bio traumatsko iskustvo”.

Okupljeni su okružili vozilo, a neki od njih su pokušali postaviti ministru pitanja o obavezi nošenja maski. Jedna je prosvjednica glasno ispitivala zašto se dječaku koji odbija nositi masku ne omogući da u školu uđe poslijednji. Fuchs je pri ulasku u auto zastao i saslušao neke prijedloge, ali nije se upuštao u raspravu.

Odgovorio je tek na pitanje jednoga novinara o tome je li roditeljima koji ispred škole prosvjeduju protiv maski poručio da su horda ili rulja. Na snimci se ne može razabrati što je rekao, ali sudeći po reakciji, čini se da su ljudi ministrov odgovor shvatili kao potvrdu.

“Evo ga, sve je ministar poručio”, povikali su na to neki, poprativši izjavu ironičnim aplauzom. Nakon kratke interakcije, Fuch je sjeo u automobil i odvezao se, dok su okupljeni nastavili negodovati, vidi se na snimci koju je objavio portal Zagorje International.

Ministar Fuchs o maskama u školi: “Ako postoje neka pravila, onda ona vrijede za sve”

Komentiraj