HINA/ Damir SENČAR/

Prosvjednici stigli pred barikade na Kamenitim vratima

Zbog dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića braniteljske udruge i udovice prosvjeduju u Zagrebu, a iako je prvotno skup bio najavljen na Markovu trgu, iz sigurnosnih je razloga zabranjen na toj lokaciji, te premješten na glavni zagrebački trg.

Prosvjed je započeo oko 10 sati, a sudionici su najavili kako će ipak krenuti prema Markovom trgu. Uz tehničke probleme, pušten je govor Aleksandra Vučića iz Gline.

“Ne zanima nas isprika i pokajanje Aleksandra Vučića. Zanima nas što će predsjednica i premijer tražiti od njega. U Srbiji se vrši nevjerojatna sotonizacija Hrvatske”, poručili su provjednici s govornice.

Na prosvjedu se nose hrvatske zastave, zastave HOS-a i HSP-a, te županijskih Udruga branitelja. “Ako je Vučić uvjetovao da ne bude prosvjed na Markovu trgu onda je i to sramotno kao i Vučićeva velikosrpska politika”, rekao je HDZ-ov Josip Đakić, predsjednik Hvidre.

Za govornicu je stigao i glumac Božidar Alić, koji je ustvrdio kako je na hotelu Dubrovnik srpska zastava. To je zapravo zastava Hotela Dubrovnik s motivom zastave Dubrovačke republike. Isti se motiv nalazi i na hrvatskom grbu, prenosi Index.

Oko 11 sati prosvjed na Trgu je završio, a prosvjednici su, uz pjesmu, krenuli prema Kamenitim vratima. Tamo su ih dočekale ograde i interventna policija, a prosvjednici uzvikuju: “Izdaja, izdaja”, uz pjesme “Zovi samo zovi” i “U boj, u boj”.

 

Komentiraj