Održan prosvjed protiv covid-potvrda na Markovu trgu, uhićene dvije maloljetne osobe

U Zagrebu se u subotu održao novi prosvjed protiv covid-potvrda. Riječ je o Bijelom tihom maršu koji je treći put krenuo s Trga francuske republike.

Prosvjednici su s Trga Francuske Republike u povorci došli na Markov trg. Policija im je prvo blokirala prolaz, no do Markova su trga došli zaobilaznim putem.

Prosvjednici su nešto prije 18 sati Radićevom krenuli prema Markovom trgu, ali put im je blokirala interventna policija. Potom su ušli u raspravu s policijom tražeći objašnjenje zašto ne mogu proći. Na Markov su trg došli Zakmardijevim stubama.

27.11.2021., Zagreb – Novi Bijeli tihi mars, prosvjed protiv COVID potvrda. Prosvjednici su se uputili prema Markovu trgu, ali u Radićevoj ulici blokirala ih je policija. Na kraju su se ipak uspijeli probiti do Markovog trga.

“Dobra večer. Mi smo došli”, poručili su prosvjednici stigavši na Markov trg. Tijekom današnjeg dana uhićene su dvije maloljetne osobe koje su bile u povorci, javio je Dnevnik.hr.

Interventna policija osigurava područje Markovog trga. Index piše da je na prosvjedu oko 500 osoba. “Hajmo jednu za anemičnog”, viknuo je jedan prosvjednik. Nakon toga su svi počeli skandirati: “U boj, u boj za narod svoj.”

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

“Ovu svijeću sam zapalila za dušu Alemke Markotić. Sram je može biti.. Neka dođe meni na vrata cijepiti moje dijete. Ovu svijeću ću joj zapaliti na grobu”, rekla je jedna prosvjednica i dodala da ne daju ni Hrvatsku. “To je naša zemlja. Samo naša! Krvlju stvorena”, zaderao se jedan prosvjednik.

“Jel u utorak izglasavaju onaj demonski zakon?”, upitao je vjeroučitalj i aktivist Ivan Pokupec i pozvao prosvjednike da taj dan tijelima naprave obruč oko Markovog trga.

Među prosvjednicima se može čuti da će ‘pasti ova nakazna protunarodna vlada’, da je ‘hrvatski narod brutalno viktimiziran i segregiran’ te da ljudi s covid-potvrdama šire zarazu.

Podsjetimo, prošle je subote na središnjem zagrebačkom Trgu održan veliki prosvjed protiv covid potvrda. Policija je kasnije potvrdila da skup nije bio prijavljen: “Prekršen je zakon o javnom okupljanju, zakon o javnom redu i miru. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima.

Poziv na ‘Bijeli, tihi marš’: Danas novi prosvjed u Zagrebu, skup opet nije prijavljen

Komentiraj