Prosvjednica ispred Rebra: “Stres mi je da mi svaki drugi dan netko struže po nosu jer se nisam cijepila”

Ispred zagrebačkog KBC-a u utorak se okupilo oko dvadesetak prosvjednika protiv uvođenja obveznih covid-potvrda. Oko 06:35 sati tamo je stigla i policija.

Jedna od prosvjednica, koja u zagrebačkom KBC-u radi 25 godina, novinarima je objasnila zašto prosvjeduje i zašto nema covid-potvrdu. “Nemam potvrdu jer stresno mi je svaki drugi, treći dan ići da mi netko struže po nosu samo zato što se nisam cijepila. Mislim da oni koji se cijepe imaju iste mogućnosti i da se razbole i prenose bolesti”, rekla je.

“Ako se idemo testirati, idemo svi”, dodala je i istaknula da bi joj i to bio problem, ali barem, navodi, ‘ne bi bilo ponižavajuće’.

Zaposlenica KBC-a Zagreb kaže da se boji otkaza, ali poručuje da ‘ne može izdati samu sebe’. “Želim da budemo svi slobodni, a ne da nam covid-potvrde uvjetuju slobodu. U Izraelu ide treća doza, ne provjeravaju antitijela, to nema veze s epidemiologijom”, rekla je prosvjednica i zaključila da će svoje radno vrijeme odraditi vani, ispred bolnice.

Ravnatelj bolnice Ante Ćorušić u utorak je izjavio je jedna od mjera i otkaz. “To se može dogoditi i ovdje, sve ovisi o ponašanju manjeg broja ljudi tu koji ne žele poštivati mjere”, rekao je.

I danas prosvjednici pred KBC-om Zagreb, policija ih legitimira. Ravnatelj najavio mogućnost otkaza

Komentiraj