Aktivisti za zaštitu okoliša prosvjedovali su u subotu u Bonnu uoči velike klimatske konferencije UN-a COP 23 zahtijevajući veće napore za smanjenje emisija štetnih plinova te brže zatvaranje termoelektrana na ugljen.

Oko 7000 okupljenih zatražilo je od kancelarke Angele Merkel brže zatvaranje termoelektrana na ugljen. Istodobno se oko 1000 biciklista iz 40-ak kilometara udaljenog Koelna uputilo prema Bonnu prosvjedujući protiv motora na unutarnje sagorijevanje.

Na prosvjede su, među ostalima, zajednički pozvale organizacije Greenpeace, Oxfam, WWF.

Sudionici iz 197 zemalja bi na UN-ovoj Konferenciji o klimatskim promjenama COP 23 (Conference of the Parties) od ponedjeljka 6. studenog do petka 17. studenog trebali raspravljati o provedbi pravila donesenih na klimatskoj konferenciji u Parizu 2015.

Klimatska konferencija u Bonnu je s više od 23.000 sudionika najveća međunarodna konferencija ikad održana u Njemačkoj.

Uoči konferencije, njemačka ministrica za zaštitu okoliša Barbara Hendricks izrazila je uvjerenost da će konferencija u Bonnu donijeti i konkretne rezultate.

“Mi u Bonnu nećemo samo pregovarati nego ćemo svjedočiti i mnogim konkretnim rješenjima za zaštitu od klimatskih promjena”, rekla je Hendricks u razgovoru za medijsku grupu Redakcijska mreža Njemačka.

Komentiraj