Prosvjedi u Trstu: Policija suzavcem i vodenim topovima rastjerivala stotine ljudi. Bune se zbog covid potvrda

Talijanska interventna policija danas je suzavcem i vodenim topovima rastjerivala stotine ljudi koji su htjeli blokirati luku u Trstu zbog uvođenja obaveznih covid-potvrda za sve zaposlene u Italiji.

Trst, velika luka na sjeveroistoku zemlje, postao je glavna lokacija prosvjeda nakon što je Italija prošlog petka uvela pravilo da svi zaposlenici, kako u javnom tako u privatnom sektoru, pri dolasku na radno mjesto moraju pokazati dokaz da su cijepljeni ili da su preboljeli covid ili imati negativan test na koronavirus.

Stotine radnika blokirale glavni ulaz u luku

Više stotina lučkih radnika blokiralo je jedan od glavnih ulaza u najveću talijansku komercijalnu luku, što je pak izazvalo snažnu reakciju talijanske interventne policije.

Policija je radnike s ulaza u luku uklanjala koristeći vodene topove i velike količine suzavca, zbog čega su mnogi radnici napustili luku i krenuli prema glavnom gradskom trgu kako bi prosvjed nastavili pred uredima vlade, prenosi Index.

“Napali su nas, bez riječi sam”

“Napali su nas, ostao sam bez riječi. Nisam ovo očekivao”, rekao je za Reuters Stefano Puzzer, glasnogovornik prosvjednika u luci.

“Sjedit ćemo ovdje. Ostat ćemo mirni i nećemo odustati”, rekao je.

Komentiraj