Prosvjedi protiv mjera, policija legitimirala okupljene: “Virus postoji, ali je cijela priča prenapuhana”

U nekoliko hrvatskih gradova u subotu su organizirani prosvjedi protiv novih mjera koje su na snagu stupile u ponoć.

U podne je na zagrebački glavni trg došlo nekoliko desetaka prosvjednika, iako je prema novim mjerama dozvoljeno okupljanje najviše 25 osoba. Tu je bilo i desetak policajaca, koji su legitimirali prosvjednike te snimali prosvjed.

“Dosta represije, dosta je bilo. Želimo slobodu, a ne ropstvo. Korona je politički projekt. Virus postoji, ali je cijela priča prenapuhana. Umiru ljudi koji su stariji i koji su nemoćni”, kazala je Žana Beber iz Inicijative Prava i slobode.

Doznaje se da zagrebačkoj policiji prosvjed nije bio prijavljen.

Oko pedeset građana mirno je prosvjedovalo i na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića. Agronom Zorislav Petrijevčanin na skupu je rekao da su u epidemiji koronavirusa prisutne manipulacije, jer se, kako tvrdi, neke znanstvenike koji govore protiv cjepiva testiranja automatski cenzurira, “a što provode oni koji profitiraju od epidemije”.

Ustvrdio je kako je najveći profiter ove situacije Međunarodni monetarni fond (MMF), sa svojim bankarskim sustavom, koji će zarađivati od sustava ovrha nad ljudima, koji više ne budu mogli raditi i zarađivati, te im plijeniti imovinu i tjerati ih u stečaj.

Iz osječko-baranjske policije izvijestili su da skup nije bio prijavljen te da se provjerava je li bilo prekršaja temeljem odredbi Zakona o javnim okupljanjima.

Prosvjedovalo se i u Splitu, gdje se okupio mali broj građana. Prosvjedi su se održali i u Rijeci, Šibeniku i Zadru.

Komentiraj