Prosvjedi bivših branitelja u BiH nastavljeni, ponovo blokade kod Doboja

Screenshot/YouTube

Skupina bivših pripadnika Armije Bosne i Hercegovine u petak poslijepodne kod Doboja blokirala je magistralnu cestu iz pravca Bosanskog Broda pa je promet prema Zenici i dalje ka Sarajevu otežan jer policija preusmjerava vozila na obilazne ceste.

Blokada na ključnoj prometnici od Bosanske posavine ka Sarajevu postavljena je bez najave, a sudionici ovog prosvjeda su poručili kako kao i prije dva dana traže osiguranje novčanih naknada za nezaposlene bivše branitelje, uvođenje jedinstvenog registra nekadašnjih pripadnika Armije BiH i HVO-a te uspostavu jedinstvene organizacije koja bi okupljala bivše branitelje.

Iste zahtjeve ističe i skupina od stotinjak prosvjednika koji već treći dan blokiraju prometno čvorište kod Tuzle prema Orašju.

Oni prekid tog prosvjeda uvjetuju izravnim pregovorima s ministrom za pitanja branitelja Fderacije BiH Salkom Bukvarevićem i traže da on zbog toga dođe u Tuzlu.

Te zahtjeve podržava i skupina bivših pripadnika HVO okupljena u udruzi “Zaboravljeni branitelji”.

Oni su pak kod graničnog prijelaza Bijača-Nova sela postavili šator u kojemu borave, a onda povremeno blokiraju promet na autocesti koja iz pravca Hrvatske vodi ka Međugorju.

Nakon policijske intervencije u četvrtak ujutro blokade razvojačenih branitelja kod Zenice i Sarajeva te na magistralnoj cesti od glavnog grada BiH ka Mostaru su uklonjene.

Komentiraj