Prosvjed udovica i veterana zbog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića neće se, kako je najavljeno, održati na Trgu sv. Marka. Policija je, naime, jutros zabranila pristup prosvjednicima na Gornji grad, pa se prosvjed održava na Trgu bana Jelačića, javlja N1.

Uoči provjeda policijska su vozila zapriječila pristup Gornjem gradu Radićevom ulicom. Skup osiguravaju jake policijske snage, interventna policija i posebno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja, koje stoji na ulazu u Radićevu ulicu.

Iz zagrebačke policije navode kako se ne radi o zabrani javnog okupljanja. “Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu.

S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14”, poručili su.

Komentiraj