HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

PROSVJED PROTIV UBERA Taksisti blokirali promet u Vukovarskoj

Brojni taksisti iz cijele Hrvatske jutros su u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici započeli prosvjed zbog nelojalne konkurencije, prvenstveno Ubera.

Taksisti su parkirali svoja vozila duž ceste u oba smjera, od Savske ulice do ulice Hrvatske Bratske Zajednice, a sve se odvija u vrijeme kada veliki broj ljudi upravo Vukovarskom ide na posao.

Zagrebačka policija danas je upozorila na moguće gužve, kao i zastoj prometa zbog ovog provjeda.

“Ovo je spontano okupljanje da izrazimo nezadovoljstvo, otkad je Uber došao on radi nezakonito. Građani vole mrziti taksiste, to su neki repovi iz prošlosti. Ali taksisti rade zakonito, a Uber nezakonito. I mi imamo aplikacije, neke su bolje, neke lošije. To nije ništa inovativno i moderno, Uber je jedino inovativan kad treba kršiti zakon”, rekao je jedan od prosvjednika, kako prenosi portal Index.

Prosvjednici su dodali da od Vlade očekuju da pokrene mehanizme i zabrani platformu koja potiče rad na crno.

Zagreb, 21.06.2017. – Zbog prosvjeda taksista s podruèja cijele Hrvatske u Zagrebu, koji su parkirani u Vukovarskoj ulici od Savske do Ulice Hrvatske bratske zajednice, promet se odvija otežano, kratko je priopæila u srijedu ujutro zagrebaèka Policijska uprava. Taksisti prosvjeduju zbog nelojalne konkurencije, prvenstveno Ubera èije prevoženje putnika nije regulirano.
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ml

Komentiraj