Prosvjed pred stanom ministra Beroša: Prosvjednike organizirao križevački vjeroučitelj, stigla policija

Na privatnoj adresi ministra zdravstva Vilija Beroša, gdje živi sa svojom obitelji, u 19 sati okupilo se desetak prosvjednika, koje je na svom Facebook profilu u četvrtak javno pozvao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Poziv je nazvao ‘kućnim posjetima stožerašima’, a plan mu je da svaki dan do daljnjega u nenajavljeno vrijeme dolaze pred privatne stanove članova Stožera i tamo se zadrže 15 minuta.

“Od danas nadalje svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima‼️ Vrijeme i mjesto kućnog posjeta najavljujemo zbog potreba medija: U 19 sati posjećujemo gospodina ministra šatoraško-prozorskog zdravstva, Vili Beroš”, stajalo je u objavi.

Povod ‘kućnih posjeta’, kako ih Pokupec naziva, su 15-minutne posjete roditeljima na bolničkom liječenju. Protest je zbog uvjeta za ulazak, a to je posjedovanje covid potvrde.

“Majkama i očevima koji je nemaju se POTPUNO zabranjuje ići k djeci. Barem je takva situacija u općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici. Kao i prošle godine, za to nema niti jednog znanstvenog, epidemiološkog, niti moralnog argumenta. No ovaj put dodatni uvjet služi prisili zabrinutih roditelja na cijepljenje”, navodi Pokupec.

Ministar Vili Beroš za Jutarnji je rekao da prosvjednike nije vidio jer je u Saboru.

“Dobio sam informaciju da je pred mojom zgradom bilo desetak ljudi. Smatram potpuno neprimjerenim da netko poziva na dolazak na mjesto gdje živim ja ili moje kolege iz Stožera. U komentarima su vidljive i prijetnje, koje naravno osuđujem, ali se na žalost često događaju”, kazao je Beroš i dodao kako to nije primjereno niti zbog njegove obitelji.

Na mjesto događaja stigla je i policija, piše Jutarnji.hr.

 

Komentiraj