PROSVJED NA MARKOVOM TRGU: “Protiv Todorića: Protiv tajkuna”

FaH

U 19 sati na Markovom trgu počeo je prosvjed kojeg je organizirala Radnička fronta pod motom “Protiv Todorića: Protiv tajkuna”.

“U četvrtak, 23.3. 2017. godine u 19h na Markovom trgu u Zagrebu najavljujemo prosvjedno okupljanje “Protiv Todorića: protiv pogodovanja tajkunima”. Stajalo je u jučerašnjem priopćenju RF-a.

Policija je prije prosvjeda osigurala prostor u kojem su prosvjednici, a tamo smiju biti do 22 sata.

Kako prenosi N1, na prosvjedu se pojavio i zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji se posvađao s novinarima. “Vi ste fake news, neću se s vama raspravljati”, kazao je Pernar na što ga je jedan od prisutnih pozvao na argumentiranu raspravu.

“Hoćeš argumentiranu rapsravu? Idemo onda live”, rekao je Pernar te se ubrzo udaljio od kamera.

Nakon pola sata pod početka prosvjeda prosvjednici su vikali “zatvor, zatvor”, a jedan od govornika kazao je: “Zašto mediji ne pišu i nekritiziraju Todorića, zašto se protiv gazde ne smije ništa govoriti. Zašto Todorićevi zaposlenici postaju ministri financija i guverneri HNB-a.”

Kako piše Index, jedna govornica je kazala: “Otpušta radnice koje se inspektorima usude dati podatke o prekovremenima za koje nisu plaćene. Preko Tiska sve medije drži u šaci. Opraštaju se afere, pogoduje se politikom HNB-a. I tako on ima obraza živjeti u dvorcu.” Nakon toga neki su počeli vikati “Uzet ćemo dvorac, dvorac je naš”.

Prosvjed je završio u 20 sati.

 

 

Komentiraj