Pedesatak mještana Vrboske na Hvaru u subotu se okupilo na prosvjednom skupu pod nazivom “Ne damo našu didovinu” u blizini hotela Adriatic, tvrdeći kako je novoizgrađeni bazen tog hotela još jedan od objekata izgrađen na zemljištu u privatnom vlasništvu, za koje vlasnici nisu dobili financijsku naknadu.

“Odnedavno je krenula druga faza krađe naših djedovina, hotel Adriatic se bespravno širi preko naše imovine i nikome od vlasnika zemljišnih čestica nije isplaćena niti kuna odštete,” istaknuo je organizator prosvjeda Renato Šćulac.

Po njegovim tvrdnjama i hotel Adriatic je 60-ih godina prošlog stoljeća podignut na dijelu zemljišta čiji su vlasnici mještani Vrboske.

“Naši djedovi su novcem kupili to zemljište 1910. godine od Austrougarske države i već desetljećima traje krađa naše djedovine kroz privatizacijske procese. Bespravno je na našim parcelama izgrađen hotel Adriatic još 1960. a postoji presuda iz 70-ih godina prošlog stoljeća u kojoj stoji da je zemljište naše,” rekao je Šćulac.

Prosvjednici iz Vrbovske na Hvaru najavili su kako će i ubuduće nastaviti svoje aktivnosti na spriječavanju otuđivanja zemljišta za koje tvrde da pripada njima.

Komentiraj