Prosvjed liječnika i sestara ispred KB Dubrave: “Odradit ćemo sve, ali ne možemo sami”

Liječnici, sestre i ostalo medicinsko osoblje okupilo se u petak ispred bKB Dubrave kako bi prosvjedovali zbog činjenice da će ta bolnica biti jedna Covid bolnica u Zagrebu.

Prosvjedovali su nezadovoljni uvjetima i načinom rada u bolnici. S njima je razgovarao novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

“Ovo je bilo spontano okupljanje, pišu ružno o nama, mene to boli”, kazala je sestra Verica Šeb. O napisima da je stanje u toj bolnici poražavajuće, Šeb odgovara: “Ne želim puno komentirati napise, ali teško je. Zar mislite da su pacijenti gladni, žedni i goli u ovakvoj bolnici? Nitko iz Covid centra nije izašao anoreksičan, to su sramotne izjave. Postoje problemi jer to je preveliki pogon. To su sad dvije bolnice u jednoj”.

Smatra da bolnica ne smije biti zatvorena za ostale bolesnike jer i njima, kaže, treba njihova pomoć. Ističe da su dobili dopis da nastavljaju kao Covid bolnica, ali naglašava da za to nemaju uvjete.

Smatraju da bi svaka bolnica u Zagrebu trebala participirati te dodaje da im nedostaje liječnika i sestara. Svima koji su došli u pomoć zajvaljuje, ali naglašava da to nije dovoljno. ”Teško nam je, nemamo radno vrijeme, nije problem, odradit ćemo sve, ali ne možemo sve sami”, objasnila je i dodala da im treba pomoć. Dodala je da svi moraju sudjelovati u borbi protiv covida.

”Duopoli i monopoli mene kao medicinsku sestru me uopće ne zanimaju”, osvrnula se na tvrdnje ministra Vilija Beroša o stanju u bolnici.

Njezin kolega Ivan Spajić je dodao: “Ovo je prešlo sve mjere. Trebali bi svi zajedno podijeliti taj posao.”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner