Prosvjed i blokada prometa u Blatu nakon pogibije djevojčice

Stanovnici Blata organizirali su u petak navečer prosvjed, zbog teške prometne nesreće koja se sinoć oko 21 sat dogodila na Karlovačkoj cesti. Smrtno je stradala sedmogodišnja djevojčica koja je s ocem i sestrom prelazila preko zebre, i to blizu kuće u kojoj je stanovala. Na djevojčicu je naletio 33-godišnji vozač koji se zbog prevelike brzine nije uspio zaustaviti.

Stanovnici Blata u 19 sati okupili su se kod kanala u blizini NK Blato, odakle se ide u mimohod prema mjestu nesreće. Mještani su blokirali promet, piše HRT.

Stanovnici su razočarani jer već mjesecima upozoravaju na divljanje po cesti. Ističu kako je bilo pitanje kad će se tragedija dogoditi. Do rekonstrukcije ceste situaciju su koliko-toliko kontrolirali ležeći policajci, koji su maknuti. Peticiju za njihovo vraćanje potpisalo je 200 građana, a vraćeni su tek nakon jučerašnje tragedije.

“Ne možeš jednostavno cestu prijeći. Tu je igralište, takvo je kakvo je, žalosno. Malo-malo lopta ode na cestu. Tu je okretište za autobuse”, rekla je jedna mještanka, kako prenosi Index. Dodala je i da nema svjetla, a da tu djeca često prelaze cestu.

24.05.2019. ,Karlovacka cesta, naselje Blato, Zagreb – Gradjani Blata blokirali promet i polozili lampase na mjesto gdje je sinoc stradala njihova mlada sugradjanka Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Komentiraj