PRiredba Studio

Proslavljeni hrvatski pijanist Aljoša Jurinić prvi put na Sceni Amadeo

U prostoru atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu svoj prvi koncert na Sceni Amadeo u subotu, 8. sronbja, održat će glazbeni junak našeg doba – pijanist Aljoša Jurinić.

Programski odbor Scene Amadeo postavio je visoke kriterije u odabiru glazbenog, kazališnog i filmskog programa. U glazbenom dijelu to je opredjeljenje za koncerte klasične glazbe s posebnim naglaskom na nastupima mladih talentiranih glazbenika kao što je Aljoša Jurinić.

Prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na najvećem i najprestižnijem pijanističkom natjecanju, onom Chopinovu u Varšavi. Nakon Chopina u Varšavi, ušao je u finale velikog i zahtjevnog Natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu te osvojio petu nagradu, čime je postao laureat natjecanja. No, najveću i najljepšu nagradu i dar na prvom Jurinićevu koncertu na Sceni Amadeo, na kojem su mu gosti Marin Maras, violina; Hiwote Tadesse, viola; Alja Mandič, violončelo, dobit će njegova publika.

Kao jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena, kroz 18 godina djelovanja Scena Amadeo Zagrepčanima je donijela brojne domaće i inozemne predstavnike svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti, a svoju misiju uspješno nastavlja dalje. Uvjerite se u to i sami, i ovu subotu ne propustite koncert za koji će se sigurno tražiti karta više.

Subotnji koncert počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 130 kuna.

Komentiraj