Proširenje istrage protiv Rimac: Ćorićev pomoćnik Validžić sam tražio razrješenje

 

USKOK je u srijedu donio rješenje o još jednom proširenju istrage protiv Josipe Rimac. USKOK sumnja da se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je bivša državna tajnica i pristala.

Istragom je obuhvaćen i Domagoj Validžić, pomoćnik ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji je tada bio na čelu Ministarstva zaštite okoliša.

”Gospodin Validžić se ne smatra krivim i ne želi biti teret i sam je zatražio da bude razriješen”, rekao je uoči sjednice Vlade ministar Ćorić. Na pitanje hoće li istraga doći i do njega Ćorić je rekao da je spreman odgovoriti na sva pitanja nadležnih institucija, ako bude potrebno.

Proširenje istrage komentirao je danas na početku sjednice Vlade i premijer Andrej Plenković. Poručio je da podržavaju rad svih pravosudnih institucija i očekuju da se postupci provedu temeljito i u razumnim rokovima. ”Odgovorni će odgovarati, a ako ima i političkih dužnosnika, mi ćemo podueti korake, ali zasad nemamo više informacija”, rekao je Plenković.

Proširena istraga: Žalac je navodno tražila Rimac da joj sredi ispit za brata

Komentiraj