Prosinečki pozvao Menala i Hajradinovića

Izbornik nogometne  reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je u četvrtak u Sarajevu  popis od 25  igrača za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. protiv Italije 15. studenoga u Zenici i Lihtenštajna tri dana kasnije u Vaduzu.

Na popisu  su dva  nova  nogometaša – lijevokrilni napadač  Luka Menalo  igrač zagrebačkoga Dinama koji je na posudbi u Ljubljanskoj Olimpiji, te bivši nogometaš Osijeka Haris  Hajradinović, koji se nametnuo dobrim igrama  u turskoj  Kasimpaši .

Izbornik  “zmajeva“je na konferenciji  novinarima potvrdio  kako  u dvije zadnje kvalifikacijske  utakmice   računa i na  ključnoga  napadača i kapetana  momčadi Edina Džeku, koji je zbog ozljede propustio  susrete protiv Finske i Grčke,  kao  i na  veznjaka Juventusa   Miralema Pjanića koji je nedavno protiv Leccea zadobio ipak  lakšu ozljedu .

“Nemamo mi milijun igrača, pozvali smo i Amera Gojaka, koji ima problema s ozljedom skočnog zgloba. Razgovarao sam s njim, pa ćemo vidjeti koliko će trajati oporavak. Amer mi je rekao da će biti spreman do sredine studenoga , ali to još moramo vidjeti. Dolazi nam Italija, u Zenici  uvijek igramo jako dobro  i  to je svakako dobra  prigoda da  odigramo  dobar  meč  i pokažemo da zaista vrijedimo“, kazao je  Prosinečki.

BiH  je   nakon nedavnoga  poraza od Grčke u Ateni  šanse za izravni  plasman na Euro svela na minimum, odnosno teoriju.Glavnom  konkurentu Finskoj, koja se nalazi na  drugome  mjestu na ljestvici, potrebna je još samo domaća pobjeda nad autsajderom Lihtenštajnom. Šansu će bh.nogometaši   tražiti u baražu u ožujku sljedeće godine  do kojeg su  došli dobrim igrama u Ligi nacija i osvajanjem skupine .

Nogometna  javnost  u BiH  je  razočarana što  “zmajevi“  nisu već kroz kvalifikacije   osigurali odlazak na  Europsko prvenstvo,a  još  i više su ogorčeni  slabim igrama i nezalaganjem  svojih nogometaša na  vrlo važnim  utakmicama i gostujućim porazima   protiv  Finske, Armenije i Grčke čime  je nestala šansa  za izravni plasman  na EURO 2020.

Komentiraj