SANTIAGO FERRERO/REUTERS/PIXSELL

Prosinečki pozvao 23 igrača za kvalifikacije za EP

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je u ponedjeljak popis s imenima igrača koji će igrati u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine, a na popis je uvrstio četiri nova igrača.

Prosinečki je novinarima u Sarajevu kazao kako je odlučio pozvati u reprezentaciju Seada Kolašinca, Darka Todorovića te Stjepana Lončara i Elvira Koljića.

Na njegovom popisu nema imena Ognjena Vranješa, kojemu se Prosinečki ranije “zahvalio” na sudjelovanju u reprezentaciji te ga je odlučio otpustiti zbog niza skandala s kojima je bio povezan, a u reprezentativnoj momčadi više neće biti ni Asmira Begovića, Bojana Nastića, Sanjina Prcića, Riada Bajića i Ermedina Demirovića.

Vratar Begović do sada je bio važan oslonac reprezentacije, a Prosinečki je kazao kako ga više nema na popisu jer ne brani niti u matičnom klubu Bournemouthu.

“Ako se vrati na gol i bude li standardan u svom klubu, mogao bi biti ponovo s nama”, kazao je Prosinečki.

Bosanskohercgovačke reprezentativce do kraja ovog mjeseca očekuju važne kvalifikacijske utakmice protiv Armenije (23.ožujka) i Grčke(26. ožujka). Prosinečki računa na kvalitetu svoje momčadi, ali i na prednost domaćeg terena jer će obje utakmice biti igrane u BiH, odnosno u Sarajevu i Zenici.

“Vjerujem u šest bodova. Dat ćemo sve od sebe za pobjede pred našom publikom”, kazao je Prosinečki.

Prosinečki sada računa na vratare Ibrahima Šehića (Erzurumspor), Kenana Pirića (Maribor) i Vedrana Kjosevskog (Željezničar), dok kao obrambene igrače uz Kolašinca na raspolaganju ima Tonija Šunjića (Dinamo Moskva), Ermina Bičakčića (Hoffenheim), Ervina Zukanovića (Genoa), Eldara Ćivića (Sparta Prag) i Darka Todorovića (Salzburg).
Njegovi su vezni igrači Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Bašakšehir), Deni Milošević (Konyaspor) i Stjepan Lončar (Rijeka). U napadu pak računa na standardnog Edina Džeku (Roma), Kenana Kodru (Athletic Bilbao) i Elvira Koljića (Universitatea Craiova).

Komentiraj