Prošao je najgori val, ali promet je i dalje srednje gust do povremeno pojačan na većini cesta

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju, javio je u subotu predvečer Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Kolone su zabilježene na: dionici autoceste A1, između tunela SV. ROK i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog povremenih zastoja u prometu; autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplatnim postajama Krapina i Trakošćan u smjeru Republike Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč (kolona je duga oko 5 km); kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 4 km.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom zabilježena su čekanja od oko pola sata do sat vremena za osobne automobile, u oba smjera.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Komentiraj