PROPUST SLUŽBENIKA: Iz Ministarstva objavili pogrešan izračun cijene plina

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike sinoć su objavili detaljnu tablicu iz koje se vidi koliko će pojedini lokalni distributeri smanjiti, odnosno povećati cijene plina. Iz nje proizlazi kako će kod devet opkrbljivača doći do povećanja, najviše kod Gradske plinare Krapina, gdje iz Ministarstva navode da će plin, u odnosu na prošlu godinu, poskupjeti za 11,25 posto.

Kako javlja Dnevnik.hr, iz Gradske plinare Krapina demantirali su tu informaciju te poručili kako će plin poskupjeti za 0,88 posto. Iz Ministarstva su priznali kako je došlo do propusta. Navode kako se prilikom upisivanja podataka u tablicu, od strane službenika dogodila pogreška, zbog čega su objavljeni pogrešni podaci.

“Mislimo da generalno cijena ostaje ista ili se čak smanjuje. Dakle, netko će možda morati poskupiti, ali uvjeti su dobri”, kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Na novinarsko pitanje da Krapinsko-zagorska županija prijeti tužbom jer u priopćenju nisu objavljeni korektni podaci, Dobrović je za Novu TV odgovorio: “Ne bih rekao”. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je kako je to očiti primjer nekompetencije i neznanja u vođenju energetskog sektora. “Upozorili smo na vrijeme, očekivali smo da će stati iza svojih odluka, ali ne funkcioniraju, jer defakto nemaju znanja”, kazao je.

Komentiraj