PROPAO MU FILM ‘Kevinu Costneru se sve srušilo, pitanje je vremena kada će se raspasti’

Autor:

Los Angeles premiere of 'Horizon: An American Saga Chapter 1' at Regency Village Theatre

Featuring: Kevin Costner
Where: Los Angeles, California, United States
When: 24 Jun 2024
Credit: Ryan Hartford/INSTARimages.com,Image: 884501586, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / INSTAR Images / Profimedia

INSTAR Images / Profimedia

U prvom vikendu prikazivanja u svjetskim kinima film Kevina Costnera „Horizont: Američka saga – Prvo poglavlje“ zaradio je mizernih 11 milijuna dolara. Ni u hrvatskim se kinima nije proslavio jer ga je vidjelo samo 1279 gledatelja. Uz sve to, kritike filma su jako loše, tako da je zabrinjavajuće što će se dogoditi s drugim dijelom ovog filma koji u kina stiže već 16. kolovoza. Ono što je za 69-godišnjeg redatelja i scenarista jednako problematično jest što je u prvi film ove western sage uložio vlastitih 38 milijuna dolara uvjeren da stvara veliko filmsko djelo.

Američki mediji navode kakoje Costner u velikim problemima. On je smatrao da će u kina pohrliti svi oni koji ga gledaju u hvaljenoj western seriji „Yellowstone“ ali to se nije dogodilo. Izvori bliski Costneru navode kako je bio vrlo hrabar kada je uložio vlastiti novac u ovaj projekt, a sada je svjestan da će zbog toga izgubiti ogroman dio svoje ušteđevine.

Costner je bio svjestan rizika kada je pod hipoteku stavio 400 tisuća četvornih metara zemljišta koje posjeduje u Kaliforniji te se u tim trenucima činilo da ga nije briga ako film ne uspije u kinima. „Ovime sam razbjesnio svog računovođu“, izjavio je Costner prije mjesec dana u jednom intervjuu, dodajući „To je moj život, vjerujem u ideju filma kao i u priču“.

Financijski stručnjak Eric Schiffer rekao je za Fox Business prije premijere filma da franšiza od četiri dijela nije samo “prijetnja imovini Kevina Costnera”, već je i “financijski poljubac smrti“. Schiffer je primijetio da je Costnerova želja da publika na kraju gleda sva četiri filma istog dana u kinima jako loša ideja. “Kada pomislite na bindžanje, a radite to možda kod kuće, sami ste. Imate privatnost, imate možda svoje najmilije i mogućnost da radite što želite”, istaknuo je. “Sjediti u kinu, čak i ako postoji mala stanka, zvuči kao da Costner mora plaćati ljudima da dođu.”

Nakon što je shvatio da se njegov projekt iz snova možda neće svidjeti publici, Costner je “na kriznim sastancima zbog svojih projekata” jer mora smisliti način da drugi dio bude uspješan. “Sada mu se sve srušilo. Samo je pitanje vremena kada će se raspasti”, izjavo je jedan izvor za američke medije. Costner je morao znati da su gledatelji vrlo su izbirljivi oko toga na što će potrošiti svoj zarađeni novac.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.