‘PROPAGANDA!’ Giorgia Meloni o Putinovom prijedlogu: Kijevu poručuje da se mora povući iz Ukrajine…

Autor:

epa11410088 Italian Prime Minister Giorgia Meloni attends 'Session VI: Artificial intelligence, energy, Africa-Mediterranean' on the second day of the G7 summit, in Borgo Egnazia, Apulia region, southern Italy, 14 June 2024. The 50th G7 Summit brings together the Group of Seven member states leaders in Borgo Egnazia resort from 13 to 15 June 2024.  EPA/GIUSEPPE LAMI

EPA/GIUSEPPE LAMI

Predsjednica talijanske vlade Giorgia Meloni u subotu je odbacila prijedloge ruskog predsjednika Vladimira Putina o mirovnim pregovorima s Ukrajinom, nazvavši ih propagandom. 

“Ne čini mi se osobito učinkovitim u sklopu prijedloga o pregovorima poručiti Ukrajini da se mora povući iz Ukrajine“,  ironizirala je Meloni na završetku konferencije za novinare održane nakon samita zemalja članica G7 koja se održala u Italiji.

“Čini se više kao propagandna inicijativa”, dodala je.

LEVČENKO: Apsurdan je pokušaj Putina da se predstavi kao mirotvorac

Ranije je njemački kancelar Olaf Scholz ocijenio da zahtjevi koje je iznio ruski predsjednik izgledaju poput “diktiranja” mira.

Putin je u petak de facto kao uvjet za razgovore postavio predaju Ukrajine.

Zatražio je da Kijev odustane od svojih ambicija o pridruženju NATO-u i da povuče svoje snage iz regija Donjeck, Luhansk, Herson i Zaporižja, na koje Rusija polaže pravo.

Ovakva su stajališta uslijedila nakon što je u subotu u Švicarskoj započeo prvi samit o miru u Ukrajini, ali bez sudjelovanja Rusije.

I Kijev je ovaj tjedan iznio mogućnost održavanja drugog samita uz sudjelovanje ruskog izaslanstva koje bi dobilo “zajednički plan” od svih sudionika, rekao je šefa kabineta Volodimimra Zelenskog, Andrija Jermak.

RAST DESNICE Giorgia Meloni: Nadam se da će Europa uzeti u obzir poruku europskih građana

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.