PRONAŠLI TUNELE Izrael napada Gazu dok u regiji boravi savjetnik Bijele kuće

Autor:

epaselect epa11326105 Internally displaced Palestinians stand at a camp as smoke rises in the background after an Israeli air strike, in Rafah, southern Gaza Strip, 07 May 2024 (issued 08 May 2024). The Israel Defence Forces (IDF) on 06 May called on residents of eastern Rafah to 'temporarily' evacuate to an expanded humanitarian area. On 07 May the IDF stated that its ground troops began an overnight operation targeting Hamas militants and infrastructure within specific areas of eastern Rafah, taking operational control of the Gazan side of the Rafah crossing based on intelligence information. More than 34,600 Palestinians and over 1,455 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the IDF, since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it.  EPA/MOHAMMED SABER

EPA/MOHAMMED SABER

Izraelski zrakoplovi i tenkovi napadali su područja diljem Pojasa Gaze tijekom noći, rekli su stanovnici, dok savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan boravi u regiji kako bi ojačao američki apel na Izrael da vojna kampanja ima veću preciznost.

Dpa prenosi radio izraelske vojske koji u nedjelju javlja da su vojnici pronašli nekoliko tunela za krijumčarenje u graničnom području između Gaze i Egipta.

Sullivan treba razgovarati s Izraelcima u nedjelju i naglasiti potrebu ciljanog napada na militante Hamasa, a ne sveobuhvatan napad na grad Rafah na jugu Gaze, priopćila je Bijela kuća.

PRIJETNJA MINISTRA Član ratnog kabineta Benny Gantz: Netanyahu ima rok do 8. lipnja!

Izraelska se vojska probija u grad koji je, tvrde, posljednji bastion Hamasovih snaga. Stotine tisuća Palestinaca napustilo je to područje koje je bilo jedno od rijetkih preostalih utočišta civila.

Izraelske snage također su se probile dublje u uske uličice Džabalije u sjevernoj Gazi, vraćajući se u područje za koje su ranije tvrdili da je pročišćeno, tvrde stanovnici.

Izraelska vojska priopćila je da su njezine operacije u Džabaliji, najvećem od osam izbjegličkih kampova u Gazi, precizne i da imaju za cilj spriječiti Hamas u ponovnoj uspostavi kontrole na tom području.

PRODOR IZRAELACA Deseci mrtvih i ranjenih, hitna pomoć ne može do njih: Danas je najgore…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.