‘Pronašao sam 2,5 kg eksploziva u BMW-u. Strahujem za život jer su mi i brata ubili’

Na Samoborskoj cesti u Susedgradu u nedjelju oko 18 sati u osobnom automobilu marke BMW pronađen je eksploziv. Bomba je, kako pišu Vijesti RTL-a, postavljena u auto Ivice Ivića.

“Pronašao sam 2,5 kilograma vojnog eksploziva u BMW-u u svom autosalonu zbog čega je policija blokirala Samoborsku cestu. Mislim da je to pokušaj atentata na mene. Strahujem za svoj i za život svoje obitelji jer mi je prije dvije godine ubijen brat”, ispričao je Ivić.

Ivić je dodao kako je prije godinu dana na vjetrobranskom staklu pronašao metak, a primao je i prijeteće poruke. “Tražio sam zaštitu od policije zbog toga, ali oni mi samo govore da se opustim, a sad je netko stavio eksploziv, ali očito nije uspio završiti bombu jer sam dan ranije pokupio auto od automehaničara”, ispričao je.

Njegov je brat Stipan Ivić ubijen u zasjedi 17. svibnja 2017. godine ispred narodnjačkog kluba Element na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko. Tada je u ugostitelja i bivšeg kickboxera pet hitaca iz revolvera ispalio njegov poznanik Mirko Marić, koji je u lipnju 2018. godine na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva.

Zagrebačka policija izvijestila je kako nije bilo nikakve opasnosti za građane, a na mjesto događaja su izašli i djelatnici protueksplozijskog odjela.

Komentiraj