Pronađene nove neprijavljene nekretnine ministra Kujundžića

Ni nova imovinska kartica Milana Kujundžića ne otkriva sve ministrove nekretnine, piše Jutarnji list. Dnevnik je otkrio još nekretnina na kojima se ministar vodi kao vlasnik, a nije ih naveo u kartici.

Radi se o apartmanina na otoku Pagu od 38,99 i 37,69 m2. U imovinskoj kartici piše da supruga posjeduje jedan od 50 m2, dok je ministar Kujundžić rekao da u Novalji posjeduje samo jedan apartman.

“Ako je negdje greška u gruntovnici, provjerit ću. U mojoj imovinskoj kartici stoji da od 2002. godine imam apartman u Novalji, a sad ima li nešto u gruntovnici što ne štima, vidjet ću”, kazao je.

Na ministrovu suprugu od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu, koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas.

Kujundžić je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a pojasnio da je 2008. tvrtka njegove supruge gradila nekoliko “zgradica” u Klari te da je dio čestice pristupna cesta koja je u vlasništvu Grad Zagreba.

“Na to što uknjižba u gruntovnicu ide sporo ja ne mogu utjecati. Bilo bi dobro da je to moje, ali nije”, tvrdi ministar.

 

Komentiraj