Pronađen kalašnjikov kojim je počinjeno trostruko ubojstvo u Splitu

Voditelj odjela prevencije PU SD, Paško Ugrina za N1 je potvrdio da su policijski službenici pronašli kalašnjikov kojim je počinjeno trostruko ubojstvo u Splitu.

Ugrina je dodao i da je policija u subotu bila i na drugim lokacijama kako bi spriječili nove zločine i naglasio da će pokušati sanirati osjećaj ugroze među građanima Splita.

“Razumljiv je strah i interes naših građana, razumljiva je uznemirenost jer se radi o izvanrednom događaju. No bitno je istaknuti da bez obzira na taj događaj aktivnosti policije koje su uslijedile nakon toga daje nam za pravo da postoji efikasnost i odgovor na problem”, kazao je.

“Teško je ovakve događaje predvidjeti. Nismo imali saznanja niti prijava jer da smo imali postupali bi. Ovakve i slične situacije se mogu u jednom dijelu prevenirati kada policija ima pravovremenu informaciju”, smatra.

“Dojava, dojava, pravovremena dojava i saznanje koje bi policija primila od građana u bitnome povećava efikasnot  i to smo vidjeli jučer kada su građani dojavljivali”, istaknuo je Ugrina, dodavši da nema razloga za strah.

“Ima nas dovoljno, sposobni smo održati stanje sigurnosti u Splitu kao što smo to i do sada radili, a daljni prioritet bit će saniranje negativnog osjećaja sigurnosti”, zaključio je.

 

Komentiraj