Poezija “Kolekcionar ljubavi… svih vrsta” Davora Krivskog poručuje ‘budite ljubavlju izoštreni’

Nedavno objavljena zbirka ljubavne poezije “Kolekcionar ljubavi….svih vrsta”  Davora Krivskog publici će biti predstavljena u srijedu 4. prosinca u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu Megastore.

Svi koji vole poeziju , vedre stihove koji izražavaju i opisuju ljubav, zaljubljenost i uzvišene osjećaje , u 180 pjesama na tri stotine stranice ove knjige, sigurno će u mnogima pronaći i svoje osjećaje i neizgovorene misli. U zbirci, vizualno oplemenjenoj s deset ilustracija Dalibora Talajića, Krivski u stihovima proživljava i prenosi u njih  svoju ljubav prema univerzalnom principu Ljubavi. Čitatelju približava osjećaj ljubavi i potiče ga da također postane, kako kaže u predgovoru, „Ljubavlju izoštren“.

Uz autora, o knjizi “Kolekcionar ljubavi …svih vrsta” na promociji će govoriti Dalibor Talajić  ilustrator zbirke,  Lea Brezar , pjesnikinja i Alis Marić čija je mreža “Čitaj knjigu” Davora Krivskog proglasila hrvatskim Atticusom, koji, za razliku od „originalnog“ Atticusa, ne skriva svoje pravo ime ni svoje lice, a promociju će moderirati urednica  Sandra Pocrnić Mlakar.

Uoči predstavljanja knjige Krivski je otkrio je kako su u zbirci  objavljene pjesme koje su napisane čak i prije tridesetak godina, dok su neke u zadnji čas uvrštene u zbirku.

„ Jer, baš tako sam osjetio da treba biti, pjesmama od kojih svaka ima posebnu emociju trenutka, emotivno otvoriti, zatvoriti i zaokružiti devet cjelina . Konačna odluka o objavi nastala je u jutru preminuća Olivera Dragojevića, kada sam napisao i uvod tj. motiv za objavu zbirke. Prije toga, zadnjih nekoliko godina, šapat iz duše je bio: ‘Ostavi trag…’ Naravno, čime to najbolje i najtrajnije učiniti ako ne tragom Ljubavi“, poručuje Krivski .

Dodaje i kako su ilustracije koje krase i obogaćuju poeziju u zbirci doista oživotvorile stihove, pretvorile  emocije iz stihova u slike  koje  čitateljima čine bližima  emocije koje je oslikavao riječima, stihovima, rimama.

Davor Krivski završio je u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje i, nakon dugogodišnje konzultantske karijere u razvoju ljudskih potencijala u desetak zemalja Europe i svijeta, danas radi kao direktor razvoja ljudskih potencijala automobilskoj industriji. Stekao je diplomu MBA studija na Cotrugli Business School kao najbolji student 5. generacije i, između ostalog, kroz NLP (neuro-lingvističku psihologijju) završio je i transformacijsku kvantnu lingvistiku u Londonu.

Komentiraj