Screenshot

Promocija monografije ‘Alfred Pal’ u Muzeju Mimara (16. svibnja)

Promocija monografije ‘Alfred Pal- karikaturist, ilustrator, grafički dizajner i slikar’, autorica Branke Hlevnjak i Rhee Ivanuš, održati će se u utorak, 16. svibnja, u Muzeju Mimara u 13 sati.

Monografija obuhvaća cijelokupni Palov opus od ranih radova u partizanskom tisku i posljeratnim novinama ‘Ilustriranom vjesniku’ i ‘Kerempuhu’ pa sve do zapaženih i prepoznatljih riješenja grafičke oprema knjiga u bibliotekama HIT, Evergrina, ITD, Latina&Greca, Gledišta, ‘100 najvećih romana svjetske književnosti’, sve do oblikovanja plakata za predstave u Kazalištu Gavella, HNK te muzejske plakate za razne izložbe.

Alfred Pal je bio renomirani karikaturist, slikar, ilustrator i grafički dizajner, svestrani kreativac u slikarstvu kojim se započinje baviti 60-tih godina 20. stoljeća. Bio je inicijator osnivanja ZGRAF-a 1975.godine, prve zagrebačke izložbe grafičkog dizajna u organizaciji ULUPUH-a.

Monografija na 197 stranica obuhvaća cijelokupni opus ovog osebujnog umjetnika, ilustrirana je njegovim slikarskim radovima, uz životopis, popis izložbi i bibliografijom. Knjiga je ostvarena sredstvima Grada Zagreba-Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Grada Vukovara i Udruge za promicanje oblikovanja i umjetnosti Desing Art.

Komentiraj