Promjenjivo i nestabilno, izdans upozorenja zbog grmljavinskih pljuskova

U Hrvatskoj će danas biti promjenjivo i nestabilo vrijeme uz povremenu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Uglavnom je u prvom dijelu dana duž obale moguće grmljavinsko nevrijeme. Popodne na Jadranu sunčanije i većinom bez oborine, a prema kraju dana kiša će prestati i u ostatku zemlje, porgnoziraju iz DHMZ-a.

Zapuhat će slab do umjeren sjeverac, ujutro duž obale sjevernog Jadrana bura, u Dalmaciji još umjereno jugo, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 °C.

Meteoalarm je zbog mogućih grmljavinskih pljuskova za ponedjeljak izdao žuta upozorenja za područja Osijeka, Knina, Splita i Dubrovnika.

Sutra djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te toplije. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše ili pljusak praćen grmljavinom, ponajprije na kopnu, a tek rijetko i duž obale. Popodne i na kopnu sunčanije i uglavnom bez oborine, osim u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre gdje su još mogući pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 19, na Jadranu od 19 do 24. Najviša dnevna od 27 do 32 °C.

Komentiraj