HINA / Damir SENČAR /mm

PROMJENE NA ATP LJESTVICI Čilić ispao iz Top 10, Karlović na 23. mjestu

[quote_box_center]

  • Borna Ćorić je napredovao za jedno mjesto u odnosu na prošlotjedni renking, a Ivan Dodig je pao za deset mjesta gubitkom bodova za prošlogodišnje četvtrtfinale turnira u Marseilleu

[/quote_box_center]

Marin Čilić je gubitkom bodova za prošlogodišnji naslov u Delray Beachu ispao iz Top 10 pojedinačne ATP ljestvice, dok je Ivo Karlović trijumfom na istom turniru sa 29. skočio na 23. mjesto.

PROMJENE NA ATP LJESTVICI Čilić ispao iz Top 10, Karlović na 23. mjestu
PROMJENE NA ATP LJESTVICI Čilić ispao iz Top 10, Karlović na 23. mjestu

Trijumf na turniru u Delray Beachu, na kojem je kao pobjednik naslijedio Marina Čilića, donio je Ivi Karloviću pomak od šest mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici na kojoj je sada 23. tenisač svijeta. Gubitak 250 bodova za prošlogodišnji trijumf na Floridi koštao je, pak, Marina Čilića ispadanja iz kruga desetorice najboljih. Najbolji hrvatski tenisač sad je na 11. mjestu, a s obzirom na to da još nije odigrao nijedan meč u 2015. godini, dugo se i zadržao u Top 10.

Borna Ćorić je napredovao za jedno mjesto u odnosu na prošlotjedni renking, a Ivan Dodig je pao za deset mjesta gubitkom bodova za prošlogodišnje četvtrtfinale turnira u Marseilleu. Dodig je na ljestvici igrača parova zadržao osmu poziciju, dok je Marin Draganja osvajanjem naslova u Marseilleu skočio na 22. mjesto, što mu je najbolji renking u karijeri. Na ljestvici parova u “Utrci za London”, Dodig i Brazilac Melo su šesti sa 720 bodova, dok su Draganja i Finac Kontinen, pobjednici Zagreba i Marseillea, sa 20. skočili na 11. mjesto prikupivši 500 bodova.

Osim ispadanja Čilića iz Top 10 i povratka Bugarina Grigora Dimitrova u to društvo, promjena se dogodila i prvi vrhu, gdje je Rafael Nadal s trećeg pao na četvrto mjesto, zamijenivši pozicije s Britancem Andyjem Murrayjem. Novak Đoković je i dalje uvjerljivo prvi, a Roger Federer čvrsto na drugom mjestu.

Komentiraj

Source:D.V./Hina