U gotovo cijeloj Hrvatskoj će danas i sutra biti kiše. Prema prognozi DHMZ-a, promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove, a uglavnom na Jadranu i grmljavinu. Oborine će biti češće na Jadranu i područjima uz Jadran, a osobito u Dalmaciji i obilnije. Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 19 do 25 °C, a u gorju ponegdje malo niža.

Sutra se također očekuje promjenljivo vrijeme, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Kiša će biti češća u prvom dijelu dana, a ponajprije u unutrašnjosti te na jugu Dalmacije može biti i obilna. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na južnom dijelu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 22. Najviša dnevna od 18 do 23, u gorju malo niža.
Prema sedmodnevnoj prognozi, od sredine tjedna dnevne temperature će pasti ispod 20 stupnjeva, dok će jutarnje na kopnu pasti i ispod 10 stupnjeva, na moru oko 15.

Komentiraj