Projekti za budućnost i novi uzlet Nove Gradiške

Ulažući u konkurentno gospodarstvo, zelenu i digitalnu tranziciju, infrastrukturu i društvene djelatnosti, Grad Nova Gradiška pozicionirao se kao regionalni lider u privlačenju investicija, a novi projekti garancija su ostanka mladih obitelji

Grad Nova Gradiška, smješten u zapadnoj Slavoniji, vrlo dobro je iskoristio svoj izvrstan geoprometni položaj na razmeđi ključnih prometnih pravaca kontinuirano ulažući u konkurentno gospodarstvo, zelenu i digitalnu tranziciju, infrastrukturu i društvene djelatnosti kojima se unaprjeđuje kvaliteta života njegovih stanovnika.

Sa svojom poduzetničkom zonom Industrijskim parkom pozicionirao se kao poželjna investicijska destinacija, a na prošle godine održanoj konferenciji INVESTITORiNG predstavljeno je 17 novih ulaganja te je po broju potpisanih ugovora i iznosima ulaganja od preko 66 milijuna eura Industrijski park postao regionalni lider u privlačenju investicija.

Projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u južnom dijelu grada pokazuje da je Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem svjesna kako je ulaganje u najmlađe stanovnike ulaganje u budućnost. FOTO: Grad Nova Gradiška PROMO

Jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata koji je Grad Nova Gradiška započeo prošle godine je Rekonstrukcija i uređenje gradske tržnice u Novoj Gradiški. Projekt ukupne vrijednosti 598.903,79 eura provodi se uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema u iznosu od 225.628,77 eura.

Rekonstrukcijom i uređenjem postojeće tržnice uredit će se prostor veličine 1.900,00 m2 opremljen s 28 nadstrešnica i prodajnih betonskih klupa s rashladnim vitrinama, instalirati oborinska odvodnja i energetski učinkovita rasvjeta. Na taj način osigurat će se veća funkcionalnost i atraktivnost prostora namijenjenog plasmanu i promociji proizvoda s lokalnog područja u svrhu poticanja gospodarskih aktivnosti. Gospodarski rast na području grada kojemu gravitira 10-ak općina s oko 45.000 stanovnika utjecat će na poboljšanje kvalitete života na ovim prostorima te spriječiti daljnje iseljavanje, osobito mlađeg i radno aktivnog stanovništva.

Rekonstrukcija i uređenje gradske tržnice u Novoj Gradiški provodi se uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. FOTO: Grad Nova Gradiška PROMO

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, dipl.ing.arh. svjesna je kako je ulaganje u najmlađe stanovnike grada ulaganje u budućnost. Kako bi se riješio problem sve većeg broja djece koja nisu obuhvaćena ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem uslijed nedostatnih kapaciteta dječjeg vrtića, na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava iz mehanizma za oporavak i otpornost kandidiran je te odobren projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u južnom dijelu grada.

Projekt obuhvaća izgradnju i opremanje ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje s kuhinjom, kapaciteta 4 dnevna boravka kojom će se povećati dostupnost kvalitetnog predškolskog odgoja i obrazovanja. Sufinanciranje projekta iz bespovratnih sredstava NPOO iznosi 726.259,21 eura.

Na konferenciji INVESTITORiNG lani je predstavljeno 17 novih ulaganja u Industrijski park Nova Gradiška s iznosima od preko 66 milijuna eura. FOTO: Grad Nova Gradiška PROMO

Komentiraj

nacional banner
nacional banner