Virtualni ženski poduzetnički centar pokreće nove projekte

eskills.hr

Hrvatske poduzetnice danas su jedan od najznačajnijih pokretača domaće ekonomije, zauzimaju više od 25% ukupnih ekonomskih aktivnosti države te imaju lidersku poduzetničku poziciju u regiji.

Dio je to razloga, uz kvalitetne projekte i sadržaje jačanja žena u poduzetništvu zbog čega je Virtualni ženski poduzetnički centar (poduzetnica.hr) iz Grada Zagreba krenuo s aktivnostima i u Hercegovini.

Zahvaljujući suradnji s hercegovačkim Udruženjem za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH ‘PRAVI PUT’ iz Gruda, u prvom redu kroz organizaciju edukacija za žene poduzetnice Hercegovine kao i sve one koje će to tek biti, projekti Virtualnog ženskog poduzetničkog centra po prvi će puta zaživjeti i u tom dijelu jugoistočne Europe.

Ovom suradnjom kani se približiti zajedničke aktivnosti kroz edukacije, B2B sastanaka u Hercegovini, umrežavanje poduzetnica iz Hrvatske i BiH, razmjenu iskustava.

“Želimo potaknuti lokalne, regionalne te državne institucije da stanu uz nas i daju nam svoju potporu. U ovoj korisnoj simbiozi bili bi za sve žene kroz ulogu savjetodavnih asocijacija, ali i pokretači umrežavanja u regiji”, rekla je Žana Alpeza, predsjednica Udruženja ‘Pravog puta’ iz Gruda.

Uz žene, koje su posebice u ruralnim hercegovačkim sredinama u nezavidnoj financijskoj situaciji, poseban problem predstavlja također isključenost iz gospodarskih tijekova i osoba s s invaliditetom što nerijetko dovodi i do njihove marginalizacije na tržištu rada.

Ova suradnja je više nego ohrabrujući korak u povezivanju poduzetnica i svih onih žena koje to žele biti u jugoistočnoj Europi, koja nema tradiciju ženskog poduzetništva niti su gospodarstva naklonjena ovoj novoj rastućoj i sve aktivnijoj snazi na relanom tržištu.

“Pružena ruka suradnje i aktivno sudjelovanje u svemu što će pomoći ženama da financijski ojačaju, da otvore svoje tvrtke ili obrte, da se odvaže na poduzetništo uvijek je postala temelj povezivanja i zajedničko, često i napornog, ali iznimno plodonosnog rada. Sretni smo što će se rezultati istoga uskoro vidjeti i u Hercegovini, među poduzetnicama i svim ženama koje će to tek postati”, istaknula je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba.

Dodajmo kako je u suradnji s gradonačelnikom Lipika, gospodinom Vinko Kasanom, organizirano prigodno druženje poduzetnica.

Grad Lipik postao je prvi Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a grad i VŽPC će novu ‘titulu’ predstaviti kroz neformalno druženje više od 60 poduzetnica, članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koje će doći u Lipik iz svih krajeva Hrvatske.

Poduzetnice i poduzetnici će razgledati obnovljeni grad, sudjelovati na Sajmu ajvara i predstavljanju gastro specijaliteta i suvenira, u čemu se lipičko poduzetništvo posebice razvilo.

Komentiraj