Potpisom ugovora o subvenciji kamata poduzetničkih kredita s još tri poduzetnika, gradski projekt “Sisački poduzetnik 2016.” potvrdio se kao dobar model poticanja poduzetništva i obrtništva, a ove je godine odobreno ukupno sedam kredita u iznosu 9,5 milijuna kuna, dok je pet zahtjeva još u obradi.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček u srijedu je najavila kako će projekt subvencije kamata biti nastavljen i u 2017. godini, za koju je osiguran fond od 10 milijuna kuna, odnosno 400.000 kuna u gradskom proračunu za subvenciju kamata.

Visina subvencije ovisi o namjeni kredita, pa tako kamata za kupnju, izgradnju i uređenje gospodarskih objekata iznosi 4 posto, za kupnju nove opreme 3,5 posto, a za financiranje trajnih obrtnih sredstava 2,5 posto. U projekt, kako je najavila, uključuju se i nove banke.

Tako će, primjerice, vlasnik ugostiteljskog obrta Cocktail Sanjin Kramarić kredit od 1,8 milijuna kuna koristiti za proširenje ugostiteljskog prostora, za izgradnju novog objekta 1,2 milijuna, a opremanje 600.000 kuna. Za projekt “Sisački poduzetnik” rekao je kako je trenutno najpovoljnija kreditna linija.

Vlasnica ‘stoljetnog’ frizerskog salona Image, Irena Podkrajšek-Radić će 70.000 kuna kredita koristiti energetsku obnovu salona, u kojem je ona vlasnica već četvrti naraštaj. Svojoj kćeri, koja će ju uskoro naslijediti, želi omogućiti što bolje uvjete poslovanja.

Ivica Pučko, direktor veterinarske ambulante Anima-Vet, najavljuje kako će kredit od 200.000 kuna koristiti za nabavku nove opreme kako bi proširio djelatnost. Ambulanta, koja je prije pet godina startala s četiri zaposlena, sada ih ima već deset, a u izgledu je i novo zapošljavanje.

Komentiraj