Dusko Marusic/PIXSELL

PROJEKT POLO IGRALIŠTA: Počelo suđenje Jakovčić protiv Lista

Na Općinskome sudu u Puli u ponedjeljak je počelo suđenje u kojemu zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u privatnoj parnici tuži austrijskog poduzetnika Georga Lista zbog izjave u Dnevniku HRT-a u srpnju 2014. u kojoj je rekao da je Ivan Jakovčić kao istarski župan od njega zatražio 500 tisuća eura za dovršetak projekta polo igrališta u Motovunu.

Georg List u ponedjeljak nije došao na ročište na Općinskome sudu u Puli. Njegovi odvjetnici opravdali su ga poslovnim obvezama, a na sudu je  prikazana sporna snimka Dnevnika iz srpnja 2014.  Listov odvjetnik Vlatko Nuić rekao je da snimka i prilog nisu bili usmjereni ni na čiju diskvalifikaciju i diskreditaciju.

“Tu je samo iznesen problem s kojim se suočavaju investitori i tu ništa nije sporno. List je iznio samo razloge zbog kojih je došao u probleme i svoje viđenje cijelog problema”, istaknuo je odvjetnik Nuić. Dodao je kako zabrinjava to što je Jakovčić i danas na ročištu ponovno iznio ružne kvalifikacije na račun Georga Lista.

“Mi ćemo to pažljivo razmotriti i vidjeti koje ćemo korake poduzeti u pravcu njegovoga današnjeg iznošenja nečega što nije bilo u pravcu obrane, već u pravcu diskvalifikacije svog protivnika u ovom postupku”, izjavio je novinarima Nuić.

Jakovčić je ponovio kako Georg List laže, dodajući kako se s njim sastao u jednom lokalu u Poreču, a bio je prisutan i Branko Curić, tadašnji županijski pročelnik za turizam. Po njegovim riječima, sastali su se na inicijativu Georga Lista, koji mu je, kako je rekao, “odmah bio sumnjiv kao investitor”.

“Iznimno smo zadovoljni samim tijekom rasprave, gdje su u cijelosti iznijeti svi dokazi koji su po nama predloženi. Od strane Lista nije izveden niti jedan dokaz koji bi ukazivao na to da je Jakovčić od njega tražio nikakav novac. Sve ide po planu i 11. srpnja očekujemo presudu”, rekao je Jakovčićev odvjetnik Alen Kalčić. Nastavak suđenja najavljen je za srpanj, kada bi List trebao iznijeti obranu.

Komentiraj