FOTO: Proizvodni pogon tvrtke Mihoković d.o.o. otvoren u Poduzetničkoj zoni Pisarovina

Mihoković metal solutions

Tvrtka Mihoković d.o.o. otvorila je novi proizvodni pogon u Poduzetničkoj zoni Pisarovina.

Među dvjestotinjak uzvanika otvaranje proizvodnog pogona pozdravili su pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Katica Mišković, župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić te načelnik općine Pisarovina, Tomo Kovačić sa zamjenicom Šteficom Radinić.

“Uvijek sam izuzetno sretan kada otvaramo nove pogone, pogotovo kada su to proizvodni pogoni. Time dokazujemo da nismo pogriješili kada smo imali viziju o poduzetničkim zonama i privlačenju novih investicija putem otvaranja zona te u konačnici i otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanje iseljavanja mlađe populacije. Povećali smo brzinu, kvalitetu i razinu podrške novim investicijama, mi kao lokalna i regionalna samouprava to činimo niz godina. I dalje ćemo podržavati razvoj i siguran sam da ćemo tako zadržati mlade“, izjavio je župan Stjepan Kožić.

Mihoković metal solutions je obiteljska tvrtka koju vodi Stjepan Mihoković sa suprugom Anom i troje djece. Mnogi zahtjevni i inženjerski kompleksni projekti potiču tim Mihoković za daljnje inovacije i ulaganja u tehnologiju proizvodnje. Od male tvrtke prerasli su u prepoznatljivi domaći metalurški brend s više od 40 zaposlenih.

“Realizacijom projekta, Mihoković metal solutions, povećat će prostorne i tehničke kapacitete, kvalitetu rezanja i finalizaciju te skratiti rokove isporuke. Naravno, ovime se podiže i standard kvalitete proizvoda, povećava produktivnost poduzeća, a samo širenje asortimana proizvoda i usluga znači i otvaranje novih radnih mjesta“, izjavio je tehnički direktor Stjepan Mihoković.

“Tvrtka se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Naše poslovanje je podijeljeno u tri glavna smjera: proizvodi, usluge i projekti. Imamo svoje četiri proizvodne linije koje većinom prodajemo na domaćem tržištu. Najveći dio poslovanja su nam usluge koje radimo za velike tvornice, pojavljujemo se kao outsourcing partneri i pružamo podršku u proizvodnji određenih dijelova proizvoda. S obzirom na to da se radi o dugoročnoj suradnji, ulažemo u opremu i proizvodne procese. Projektni dio poslovanja ima najveći rast i podrazumijeva izradu proizvoda prema dizajnu ili crtežu partnera. Mi razrađujemo tehničke detalje, a nerijetko sudjelujemo i u razvoju proizvoda“, izjavila je Marina Mihoković, direktorica prodaje i marketinga.

Sredstva za povećanje prostornih kapaciteta i jačanje tehnološke opremljenosti su dobivena iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014-2020’.

Komentiraj